Antwerpen stad van morgen

Antwerpen, stad van morgen: een nieuw boek over stadsvernieuwing

Antwerpen lanceert een nieuw boek over stadsontwikkeling. Het zijn boeiende tijden voor stadsvernieuwing, en de stad gaat volop innovatieve projecten, samenwerkingen en experimenten aan. De publicatie is online beschikbaar, maar liefhebbers kunnen het boek vanaf 14 december ook kopen in een aantal stedelijke verkooppunten.

 

Samen naar de stad van morgen

Het splinternieuwe boek ‘Antwerpen, stad van morgen. De vernieuwing van de stadsvernieuwing’ biedt een unieke kijk op het stadsontwikkelingsbeleid van Antwerpen. De stad is samen met haar vele partners volop aan het denken, debatteren en experimenteren over en met de ‘stad van morgen’.

 

“Stadsvernieuwing laat zich niet verengen tot een pasklaar, strak concept”, benadrukt burgemeester Bart De Wever. “We waken er daarom samen met onze bewoners, ondernemers en alle andere partners over dat Antwerpen zichzelf blijft vernieuwen. Het Antwerpen van morgen zal een leefbaardere en aangenamere stad zijn.” Onder andere om deze aanpak te verankeren, actualiseert de stad ook haar structuurplan.

 

Een kleurrijk palet van projecten

Terwijl de stad haar structuurplan vernieuwt, blijft ze volop projecten lanceren en afwerken. “Dankzij deze aanpak zie je in Antwerpen de stad van morgen vandaag al”, zegt schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening Rob Van de Velde. “Het succes van projecten zoals het Eilandje en Park Spoor Noord was voor ons immers geen reden om het tempo te laten zakken.”

 

Het boek vertelt de verhalen achter een vijftigtal heel uiteenlopende projecten. Deze projecten illustreren op hun beurt de drie pijlers van de actualisering van het structuurplan: Leven, Samenwerken en Stromen. Naast ruimte, architectuur en het vastgoedbeleid, komen ook archeologie, monumenten, milieu en mobiliteit aan bod.

 

Origineel eindejaarscadeau

‘Antwerpen, stad van morgen. De vernieuwing van de stadsvernieuwing’ is een aanrader voor wie houdt van stedenbouw en stadsontwikkeling in de ruime zin van het woord, en voor wie benieuwd is naar de stad van morgen. Of voor iedereen die op zoek is naar een origineel eindejaarscadeau.

 

Praktisch

  • ‘Antwerpen, stad van morgen. De vernieuwing van de stadsvernieuwing’
  • 271 pagina’s met veel beelden
  • vanaf woensdag 14 december te koop in de Stadswinkel, de MAS-shop, het FelixArchief en het EcoHuis
  • prijs: 19 euro
  • het boek is gratis online te lezen.