Uncategorized

Antwerpse makelaar koopt Nationale Bank voor 7 miljoen

De Nationale Bank op de Antwerpse Leien is openbaar verkocht. Een Antwerpse vastgoedmakelaar ging 25.000 euro boven het eerdere bod van 7 miljoen euro. Wat zijn plannen zijn met het historische bankgebouw is afwachten. De buurt hoopt op een winkelcentrum.
De derde hamerslag heeft beslist. Het Antwerpse bijgebouw van de Nationale Bank is 7.025.000 euro waard. Gekocht door de bekende Antwerpse vastgoedontwikkelaar Eddy Leemans van immobiliënbedrijf Groep L. Wat Eddy Leemans met het gebouw uit 1879 gaat doen, is nog niet duidelijk. “Ik had niet verwacht dat mijn bod zou worden aanvaard”, reageert Leemans, die al verschillende projecten in Antwerpen op zijn conto heeft.

De Brugse investeerder Johan Vandendriessche die op de eerste zitdag 7 miljoen euro bood – en dus een premie krijgt van 1% of 70.000 euro – ging gisteren niet hoger.

De Nationale Bank is een Antwerps baken, als apart bouwblok een ‘eilandje’ tussen de Frankrijklei en de Leopoldplaats van 2.820 vierkante meter oppervlakte. De winkels en bewonersverenigingen in de buurt hopen dat de nieuwe eigenaar er een shoppingcenter wil maken, zegt juwelier Jean Ruys van de vzw Melesime, de handelaarsvereniging. “Er mogen alleszins geen jaren overgaan voor er iets gebeurt.”

Wat Leemans allemaal met het pand kan doen, hangt vooral af van de definitieve bescherming. In april nog kreeg het een voorlopig beschermd statuut. Bij de definitieve beslissing wil de overheid in de mate van het mogelijke rekening houden met de herbestemming die de koper er aan geeft.

De Nationale Bank nv is tevreden dat de verkoop achter de rug is.

HlN, 20-07-2014