Konijnenwei, Uncategorized

Buurt werkt mee aan plan voor Konijnenwei

(SW A285 nr. 12995 – SL B153 nr. 12864)

Samen met de buurt wil de stad de Konijnenwei inrichten als tijdelijk buurtpark en een oplossing bieden voor het tekort aan parkeerplaatsen. Na een aantal bezoeken en observaties op het terrein heeft de stad een ‘praatplan’ uitgetekend. Het is een voorbeeld van hoe het park er met het beschikbare budget kan uitzien. De buurt rond de Konijnenwei krijgt in de loop van februari de kans om zelf een plan op te tekenen.

Praatplan
Wat vooral opviel tijdens de plaatsbezoeken was de geluidsoverlast en de wens om de Konijnenweide en de buurt dichter bij elkaar te brengen. Dit wil de stad oplossen door het plaatsen van een hoge geluidsberm ter hoogte van de uitrit van de Ring.

In het praatplan is zowel rekening gehouden met het huidige gebruik (picknick, voetballen, honden uitlaten, ontmoeten en spelen) als met de wensen van de buurt, zoals bv. het plaatsen van voetbaldoelen, banken en tafels of het voorzien in meer bomen en struiken. De zichtbare looplijnen op het terrein zijn het uitgangspunt voor de toekomstige paden doorheen het park.

In het park wil de stad ook een parking realiseren met een 150-tal plaatsen. Dit om de parkeerdruk in de buurt op te vangen.

Buurt kan eigen plan maken
In februari kan de buurt rond de Konijnenwei zelf haar ideale park uittekenen. Via een brochure krijgen ze het ‘praatplan’, als inspiratie van wat er mogelijk is met het beschikbare budget, en een leeg plan waarop de parking en de geluidsberm als vaste elementen zijn ingetekend. Aan de hand van een legende kunnen ze zien wat de kostprijs is van bijvoorbeeld voetbaldoelen, een picknicktafel, een boom, een luifel of een kiezelpad.

De buurt kan tot eind februari 2015 haar plan indienen op verschillende locaties in de wijk. De bewoners kunnen zich ook opgeven om de plannen mee te sorteren en te verwerken tot enkele scenario’s. Hierna volgt samen met de buurt de definitieve selectie van de ideeën. Op basis hiervan wordt het praatplan verder uitgewerkt tot een ontwerp en voorgelegd aan het college.

Bron: Persbriefing college 19 december 2014