Eilandje

Parkbrug verbindt Eilandje met Spoor Noord

De Parkbrug, dat is de voetgangers-en fietsersbrug die Park Spoor Noord over de Leien heen verbindt met het Eilandje, wordt komend voorjaar geplaatst. De brug wordt 67 meter lang en zal in één weekend geplaatst worden.

De Parkbrug, een ontwerp van Ney + Partners, zal aan de kant van het Eilandje op de London Tower rusten en aan de kant van het park op het kopgebouw van de Artesis Plantijn hogeschool. Ze vormt het sluitstuk van de werken aan Kop Spoor Noord.

De complexe vorm van de stalen brug vergde meer voorbereidingswerk dan verwacht, maar ondertussen is het gelukt om de eerste platen te produceren. Daardoor is er wel wat vertraging en schuift de plaatsing van de brug iets op, naar het voorjaar van 2016.

Komende maanden wordt ongeveer 250 ton staal verwerkt tot een 67 meter lange brug die maar liefst 170 ton zal wegen. De brug wordt in één geheel over het water vervoerd naar Antwerpen en op één weekend geplaatst.

“De Parkbrug wordt het prachtige sluitstuk van een vernieuwend stadsproject dat Park Spoor Noord altijd is geweest”, zegt schepen Rob Van de Velde.

Actuele informatie over het productieproces van de brug vindt u hier. Binnenkort verschijnt daarop een eerste filmpje van ‘the making of’.