Een hele zomer mee

Reisleider Rob op zoek naar driesterren plekjes

“Bijna niemand weet dat je in de parking van Nationale Bank kan gaan kijken naar het Bastion, een deel van de oude omwalling”

Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van De Velde (N-VA) ontpopt zich de jongste dagen als ‘Reisleider Rob’. Op zijn persoonlijke website neemt hij de Antwerpenaar iedere dag mee naar bijzondere, soms onbekende plekjes in de stad.

Rob Van de Velde (N-VA), sinds een half jaar schepen van Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling en Erfgoed, is een gepassioneerde mens. Politiek is zijn grote passie, maar als schepen raakt hij ook steeds meer in de ban van zijn eigen stad, de pleinen en de gebouwen.

Sprookjeshuis.

‘Toen ik begon als schepen kwam ik tot de vaststelling dat ik veel plaatsen in de stad eigenlijk niet goed kende. Soms waren dat zelfs heel bekende plaatsen. Neem nu bijvoorbeeld het Sprookjeshuis in het Rivierenhof. Net als heel veel mensen kende ik dat niet. Nu weet ik dat het een fantastische plek is om met je gezin naartoe te gaan.

Een ander voorbeeld: heel veel mensen gaan op zaterdag naar de markt op het Theaterplein. Maar wat heel weinig mensen weten, is dat je in de ondergrondse parkeergarage van de Nationale Bank kan gaan kijken naar het Bastion, een deel van de oude omwalling van de stad.

Ik vind het leuk om dat soort weetjes over de eigen stad, die net iets meer in de diepte gaan, te delen.’ Schepen Van de Velde deelt zijn passie en tips nu ook met de Antwerpenaar.

Elke dag een verhaal.

Tijdens de zomermaanden post hij iedere dag een verhaaltje op zijn website over een leuke locatie in de stad. Driesterrenplekjes, zoals Van de Velde het noemt. ‘Ik bezoek die plekjes allemaal zelf, maar als een medewerker van mijn kabinet een mooie locatie in de stad heeft gevonden, trekt hij of zij er evengoed met een fototoestel op uit om een stukje te maken. Een van mijn favoriete pleinen is het Hendrik Conscienceplein. Het gebouw van de erfgoedbibliotheek vind ik schitterend.’

Als we hem vragen naar zijn voorlopige top vijf van favoriete locaties in Antwerpen, hoeft Van de Velde niet lang na te denken: ‘1. De Kathedraal van Antwerpen, vanop Linkeroever. 2. Conscienceplein. 3. Rivierenhof. 4. Tuin Rubenshuis en 5. Jachthaven Eilandje’, klinkt het resoluut. Blijft Reisleider Rob, de levensgezel van de (zwangere) Berchemse districtsvoorzitster Evi Van der Plancken, dit jaar in eigen stad? ‘We zullen veel in de stad zijn, maar we trekken toch ook nog op reis. Naar Mexico.’

 

Joris VAN DER AA

Bron: Het Nieuwsblad

Geef een reactie