Renaultsite

Renaultgarage maakt plaats voor woontoren.

Met een grote kraan met knipschaar is men begonnen aan de afbraak van de Renaultgarage aan de Tunnelplaats. De bouwvallige garage met grondoppervlakte van 2.600 vierkante meter maakt plaats voor een woontoren. Op het gelijkvloers komen zeven commerciële ruimtes en daarboven 288 studentenkamers en starterflats, en 74 appartementen.

Volgens Rob Van de Velde (N-VA), schepen voor Stadsontwikkeling, staat niets de ontwikkeling van de site nog in de weg: “Er waren enkele bezwaarschriften tegen de bouwvergunning ingediend bij de dienst voor vergunningsbetwistingen, maar die zijn allemaal onontvankelijk verklaard.”

Het hele dossier werd achtervolgd door controverse. De oppositie verweet het stadsbestuur belangenvermenging in het dossier en hekelde dat het college tal van negatieve adviezen, onder meer van de dienst stedenbouw, zomaar naast zich neerlegde. Maar schepen Van de Velde drukt naar eigen zeggen graag op het gaspedaal ‘in dienst van het algemeen belang’ en haalt nu zijn gram. “Zowel bij de deputatie als de raad voor vergunningsbetwistingen zijn alle bezwaren verworpen. Er is geen mogelijkheid meer om de bouwplannen te stoppen. Niets staat het project nu nog in de weg.”

De bouw van de woontoren zou nog dit najaar starten en anderhalf jaar in beslag nemen.

(DILA)
Copyright © 2015 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden