Laundry Day, Linkeroever, Middenvijver, Summerfestival

Rob, zoekt 25 geëngageerde Festivalgangers voor debat.

Rob Van de Velde, Schepen van Ruimtelijke Ordening zoekt 25 geëngageerde Festivalgangers voor debat rond “Stadsvriendelijke festivals. Of juist niet?”

Je hoort het meer en meer. In de stad feesten betekent overlast, lawaai, teveel verkeer. Nooit eens dat het een succes is dat we 60.000 jongeren op een toffe manier samenbrengen. De discussie rond het eventueel verplaatsen van Laundry Day en Summer Festival laat niet aan duidelijkheid te wensen over. De vooroordelen voor grotere events zijn meervoudig en scherp, de angst bijna fysiek voelbaar.
Als bestuurder zie ik het als mijn taak om te luisteren. Dat deden we op 30 september laatstleden op Linkeroever, waar we de brede buurt uitnodigden voor een eerste infomoment. 300 aanwezigen, waarvan 250 van Linkeroever woonden de zitting bij. Ik wil nu een tweede groep aan het woord laten en ook hun mening horen: de jonge festivalgangers.
Met hen willen we begin november een ronde tafel organiseren. Hoe zien zij hun festivals. Wat betekent zo’n festival voor jongeren. Hoe pakken ze zo’n verblijf aan? Waarmee kunnen ze helpen om Festivals toch stadsvriendelijk te maken? En zijn ze bereid om te helpen? Of kan de plek hen niets schelen? En de omgeving nog minder? Of zijn ze misschien toch bereid om met de buurt afspraken te maken? Allemaal vragen waarop ik graag een antwoord kreeg van 25 geëngageerde festivalgangers.
Op basis van leeftijd en woonplaats stellen we een relevante groep samen van 25. Iedereen krijgt antwoord en wordt op een of andere manier in de toekomst betrokken.

Be there! Zaterdag 9 november van 11 tot 14u Stadhuis.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via onderstaand formulier.
Rob

[contact_form id=”11″]

Geef een reactie