Sinksenfoor

Stad onderzoekt achttien locaties voor Sinksenfoor

De stedelijke administratie heeft achttien potentiële locaties weerhouden voor de Antwerpse Sinksenfoor. ‘We gaan nu onderzoeken welke de beste is’, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

Welke locaties op de shortlist staan, wordt voorlopig niet vrijgegeven. ‘Er zal een grondig onderzoek gebeuren’, zegt Van de Velde. ‘De locatie moet niet alleen goed zijn voor de foorkramers, maar ook voor de bezoekers en de omwonenden. Tegen het einde van het jaar zou dat onderzoek afgerond moeten zijn, zodat we zicht krijgen op de toekomstige locatie.’

De Sinksenfoor staat dit jaar nog tot 27 juni op de Gedempte Zuiderdokken, al was er even sprake van dat de foor een week langer zou mogen blijven staan. Het stadsbestuur wilde de foorkramers een week extra geven, op voorwaarde dat ze zich zouden neerleggen bij de beslissing dat de foor vanaf 2015 op een andere locatie zou plaatsvinden. Een week extra – de eerste week van de zomervakantie – is voor hen commercieel interessant, maar de foorkramers zijn niet bereid om het verzet tegen een verhuis te staken.

Ook de Zes van ’t Zuid, die een deal afsloten met de stad, zijn niet bereid om een week extra foor toe te staan. (jvda)

Bron: Het Nieuwsblad

Geef een reactie