Uncategorized

Stad plant verhuis Scheldekaaienhangars naar site Spoor Oost

De stad plant de verhuis van enkele Scheldekaaienhangars naar site Spoor Oost. In het kader van de heraanleg van de Scheldekaaien moeten enkele historische hangars in het deelgebied Sint-Andries & Zuid verdwijnen. De stad is daarom al langer op zoek naar geschikte locaties. Site Spoor Oost is er één van.

In maart 2016 opende site Spoor Oost de deuren als locatie voor nieuwe publieke ruimte, de organisatie van evenementen en evenementparkeren voor het Sportpaleis, de Lotto Arena en Trix.

Op de site is de vraag naar beschutting tegen regen, wind en zon groot. De hangars op de Scheldekaaien komen hier dus goed van pas. Ze betekenen een meerwaarde op deze plek als landmark en bieden, naast beschutting, ook ruimte voor de organisatie van kleinere evenementen.

Op vraag van de dienst erfgoed zullen enkele hangars deskundig gedemonteerd en verplaatst worden. Er is gekozen om de hangars te verhuizen naar de kop van de site, ter hoogte van Hof Ter Lo. De exacte locatie wordt nog verder bepaald. Als alles volgens plan loopt, start de uitvoering van de werken nog dit najaar 2017.