Elisabethzaal

Zoo heeft bouwvergunning beet!

Elisabethzaal

Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) heeft vrijdag de bouwvergunning voor het hoekgebouw van de Antwerpse Zoo ondertekend.

Intussen gaat de afbraak van de gebouwen in de Carnotstraat onverminderd voort.
De officiële bevestiging is nog niet toegekomen bij de projectmedewerkers van de Antwerpse Zoo, maar de schepen bevestigt de goedkeuring.

“Zo kan er weer een mooi stukje Antwerpen herleven”, zegt Van de Velde.

Het gaat om het gebouw waar vroeger de Paon Royal en de ledenservice zaten. “De historische gevel blijft behouden en daarachter wordt het nieuwe congrescentrum opgebouwd.

Er komt op die plek onder andere een mooie open doorgang tussen de Elisabethzaal en de Marmeren Zaal.”

“Op de plaats van het hoekgebouw komen break-outrooms”, weet Zoowoordvoerder Ilse Segers. “Kleinere congresruimtes zeg maar. Een plek waar kleinere congressen kunnen plaatsvinden of ruimtes om tijdens grotere congressen groepen apart te zetten.”

De gevels van de gebouwen zijn beschermd als monument. Ze worden wel opgeknapt, maar zullen dus niet van uitzicht veranderen.

Sloop op schema

Voor de opbouw van de nieuwe ruimtes moet eerst nog verder afgebroken worden natuurlijk. “De afbraakwerken in de Carnotstraat zitten op schema”, zegt Segers. “In de eerste fase zijn de panden van de Carnotstraat nummer 10 en 12 gesloopt, nu wordt gewerkt op de nummers 4, 6 en 8 en vanaf volgende week start de afbraakfase van de Elisabethzaal aan de kant van de Carnotstraat. Eind oktober van dit jaar zou de afbraak volledig klaar moeten zijn.”

De nieuwbouw begint normaal gezien in januari 2014. De heropening staat, als alles goed gaat, gepland tegen de zomer van 2016.

Bron: Kabinet Van de Velde & Concentra.

Geef een reactie